De siste to ukene har jeg tenkt en del på hvordan jeg snakker. Ordene jeg bruker, hvordan jeg sier ting, hvordan jeg snakker om andre mennesker. Og for å være helt ærlig, så er jeg ganske skuffet av meg selv. Jeg er ikke en sånn person som ønsker å snakke stygt om andre mennesker, men det glipper lett. Det er så lett å bli dratt med. Jeg ønsker ikke å være slik. Jeg har så dårlig samvittighet. Jeg har fått høre flere ganger at «folk snakker stygt om andre for å føle seg bedre selv». Og jeg har tenkt litt på det. Gjør jeg det for å føle meg bedre selv? Nei. Jeg har ikke problemer med å føle meg bra eller ha det fint med meg selv.

Jeg er en selvstendig jente som er sikker på meg selv, hvem jeg er og hva jeg står for. Så hvorfor gjør jeg det da? Jeg vet ikke. Jeg har ikke lyst til å baksnakke andre. Tenk hvis det var meg som ble baksnakket? Det kan hende folk gjør det, jeg vet jo ikke. Det er hvertfall ikke en god følelse. 

Hvis du skulle rangere deg selv på en skala fra 1-10 på hvordan du snakker om andre, hva ville du gitt deg selv da? Og på en skala fra 1-10, hvor positive tanker har du om deg selv? 

Ord påvirker mennesker utrolig mye. Ord kan være livgivende, ord kan være livtakende. De kan knuse, de kan glede. De kan gjøre en stor forandring. Jeg ser det når jeg ser tilbake på oppveksten min. Foreldrene mine har alltid sagt «Stå på! Du klarer det! Vi er her for deg!», og hadde ikke de kommet med positive oppmuntringer, så hadde jeg ikke vært den personen jeg er idag. Jeg hadde ikke hatt troa på at jeg kom til å klare noe som helst hvis de ikke støttet meg slik som de har gjort. Alle de positive ordene deres har hatt stor betydning i livet mitt. Snakker du på en positiv måte til deg selv og andre, kan det gjøre en stor forskjell. 

Jeg kan huske når jeg og tante var på cruise i Middelhavet i høstferien. Vi fikk komplimenter og fine ord flere ganger om dagen fra mennesker vi ikke kjente. Det var så utrolig koselig, og det ga oss så mye energi og glede.

Tenker du noe positivt, så si det! Si det til vedkommende, send en melding, gi en like, legg igjen en koslig lapp eller ring.

Har du negative tanker om andre, så er faktisk det aller beste å ikke si noe idet hele tatt. Jeg vet at det er vanskelig, og jeg skal innrømme at jeg ikke er verdens flinkeste når det kommer til å lavær. Det er lett å bli med på samtalen, eller starte samtalen og snakke negativt om andre. Jeg sier ikke at det ikke er lov, men det er ikke fint, og velger du å lavær så skal jeg love deg at du vil føle deg bedre.

Ord reflekterer hjertet ditt.

Jeg vil oppfordre meg selv og andre til å snakke til mennesker, ikke om.